הסכם בין יורשים

לעשות דין עצמי ולהחליט מה נכון לי משפטית יכול להיות אסון!

שימו לב למקרה הבא

שני אחים ואחות. לאחר מות אביהם, האחות חתמה על תצהיר לפיו היא מסתלקת לטובת אחיה מחלקהּ בזכויות האב המנוח בנכס מקרקעין. אלא שהאב המנוח היה בעל מחצית הזכויות בנכס בלבד, והמחצית האחרת רשומה על שם אח אחר של השניים, שאמנם נמצא בין החיים וגר בנכס, אך בעתיד, כשיפטר מעול מצוות, האחות אמורה לרשת את חלקהּ על פי דין גם בזכויותיו. כך לפחות מסופר. אם כן, בתצהיר עליו חתמה האחות, גם מחלקהּ היחסי ב"עזבון" אחיהם המשותף והחי היא מסתלקת לטובת אחיה. וכאילו לא די בכך, למען הסר ספק היא מצהירה עוד כי זכויות אלה גם ניתנות במתנה לאחיה באופן מוחלט ובלתי חוזר. אפשר כבר כעת להסתחרר מהפוטנציאל לתסבוכת המשפטית שגלום בעירוב בין המת לבין החי, ובין שתי ממלכות מבוצרות היטב – דיני הירושה ודיני המתנה – פוטנציאל שאכן התממש, חמש שנים לאחר מכן, כשהאח המשותף הלך לעולמו, והאחות הגישה תביעה לביטול אותו תצהיר.

בענייננו אם כן תצהיר הסתלקות מעיזבון אשר סבל מניסוח-יתר. מרוב שביקשו להגן בניסוחו על תוקף ההסתלקות, הוסיפו בו נטע זר; דיני המתנה, המקנים נכס במתנה. אלא שדיני הירושה דנים בעולם המתים ודיני המתנה על המהלכים חיים בלבד , ושתי הממלכות לא יכולות למשול באותו תצהיר, אלא אחד משניים: תצהיר הסתלקות, או תצהיר מתנה. בית המשפט בחר באפשרות השנייה, והאחות הפסידה את חלקה במקרקעין.

המלצת המשרד

הכתוב אינו מחליף יעוץ משפטי. הקדימו קביעת פגישה על מנת ליצור בורכם את החליפה המתאימה לכם, את הנוסח המדויק המביע את רצונויכם והצרכים שלכם כך תחסכו זמן וכסף ותשמרו על שלמות המשפחה גם במועד הקרע.

הורדת מסמך מוכן מהאינטרנט תוך מילוי פרטיכם האישיים הינה טעות חמורה !!!

הרבה יותר קשה לתקן מסמך קיים מליצור מסמך חדש היות והנוהג בבתי המשפט הינו שהסכמים יש לקיים לכן ההסכם אינו ניתן למו"מ אלא בשינוי נסיבות מהותי.

פנו אלינו ונשמח לסייע בכל שאלה

פנו אלינו, נשמח לסייע בכל שאלה